Op zoek naar een cottage blokhut?

Het blokhutaanbod van Castle blokhutten is zeer ruim. We bieden u niet alleen vier verschillende lijnen blokhutten aan, maar daarenboven kan je in onze Grandcasa lijn ook nog eens kiezen uit maar liefst acht verschillende stijlen blokhutten: Classic blokhut, Cosmos blokhut, Mimas blokhut, Country blokhut, Cottage blokhut, Royal blokhut, Design blokhut en Colorado blokhut. 

Voor elk wat wils dus! De cottage blokhut is momenteel bezig aan zijn opmars. Cottage blokhutten zijn blokhutten waarvan de stijl gebaseerd is op de typisch Engelse cottage bouwstijl, het zijn dus eigenlijk Engelse cottages. Cottage stijl of Engelse landhuisstijl is een bouwstijl die ontstond in de 19e eeuw in Engeland. Cottages ontstonden als romantische tegenreactie tegen de industriële revolutie die toen opgang maakte. Vakmanschap en handwerk stonden dan ook centraal in een cottage blokhut.

Dit is ook wat Castle blokhutten hoog in het vaandel draagt bij het vervaardigen van elke cottage blokhut. Cottage blokhutten passen in elke landelijke tuin. Elke cottage blokhut kan bij Chalet Center ook nog eens aangepast worden aan uw persoonlijke wensen.

Cottage blokhut: speciaal door zijn dak

Typisch voor de cottage lijn is de dakvorm. Echte cottage blokhutten onderscheiden zich van de andere door de 42° dakhelling. Er zijn slechts enkele fabrikanten die ook effectief een dergelijke steile dakvorm aanbieden.  Veelal grijpt men terug naar 30 of 35° dakhelling. Dit zijn immers ook dakvormen die op machines kunnen gemaakt worden in Oost-Europa.  Productieproces en  houtkwaliteit zijn daar van een ander niveau.

Een cottage blokhut kan ook worden voorzien met een wolfsdak. Dit wordt bij Grandcasa de country lijn genoemd.  Cottages worden ook aangeboden  met zijluifel en overkapping waarmee ze eveneens inspelen op de outdoor – indoor trend wat betreft tuinbeleving.

Voor meer info over cottage blokhutten kunt u contact met ons opnemen voor een persoonlijk gesprek of een kijkje nemen in onze showtuin.

Castel

Castel

4.905,00

Typisch Engelse heritage blokhut met bijhorend wolfsdak. Helling 42 graden. Uitgevoerd met kwalitati.....

Dorcas

Dorcas

2.920,00

Engelse cottage blokhut met typisch steil dak van 42 graden.Uitgevoerd met kwalitatief Noord-Europee.....

Elegance Boldini

Elegance Boldini

11.196,00

Typisch Engelse heritage blokhut met bijhorend wolfsdak. Helling 42 graden met grote glasramen. Uitg.....

Gomera

Gomera

4.403,00

Charmante Engelse cottage blokhut met typisch steil dak van 42°.Uitgevoerd met kwalitatief Noord-Eur.....

Jersey

Jersey

7.085,00

Typisch Engelse heritage blokhut met bijhorend wolfsdak. Helling 42°. Uitgevoerd met kwalitatief Noo.....

Treberon

Treberon

7.725,00

Charmante Engelse cottage blokhut met typisch steil dak van 42 graden.Uitgevoerd met kwalitatief Noo.....